Körforgásos építés tréning az EUKI SURF projektünkben

  • Dátum
  • Helyszín
    online
  • Részvételi díj
    ingyenes

Az EU Felújítási Hulláma (EU Renovation Wave) és a körforgásos gazdaságra vonatkozó cselekvési terv (Circular Economy Action Plan) útbaigazítást ad, hogy hogyan lehet a fenntarthatóbb épületek arányát növelni a felújítások fokozása révén. Az életciklus-alapú megközelítés és a körforgásos megoldások azonban az EU országaiban nem vagy csak alig valósulnak meg a gyakorlatban. Amellett, hogy az önkormányzati felújításokhoz több pénzügyi támogatásra van szükség, a fenntartható felújításokkal kapcsolatos kapacitás és szakértelem még mindig kihívás az önkormányzati szereplők számára.

Ezen próbál segíteni SUstainable Building Renovation – Forming the Future (SURF) EUKI finanszírozású projektünk online tréningsorozata a „körforgásos építkezés” témájában. A sorozat, amely három részből áll, az európai tagállamok önkormányzati munkatársainak tudását bővíti a fenntartható épületfelújítás területén.    

2023. augusztus 31-én indul a tréningsorozat: az első alkalom a klímabarát építőanyagok életciklus elemzését (Life Cycle Assessment, LCA) tárgyalja. A tudományos szféra és az iparág szakértői bevezetést adnak az életciklus elemzés módszerébe, és a klímabarát felújítási módszerek néhány sikeres példájáról is beszámolnak.

Az első alkalom időpontja: 2023. augusztus 31., 10:30 - 12:00 (online). A tréning nyelve angol.

Amennyiben szívesen részt venne a „Körforgásos építkezés” tréningsorozat első alkalmán, ezen a linken regisztrálhat.

A tréningsorozat következő két alkalmának időpontjai és témái:

  • 2023 november: a fenntartható felújítás finanszírozási lehetőségei  
  • 2024 február: zöld közbeszerzés a középületek felújítása során

 

Az EUKI SURF projektről bővebben itt lehet olvasni.

Projektünk a németországi Gazdasági és Klímavédelmi Minisztérium (BMWK) Európai Klímavédelmi Kezdeményezésének (EUKI) keretében és támogatásával valósul meg.