Égető kérdések - részleges válaszok

Újságíróknak szervezett beszélgetést március 11-én az Energiaklub, melynek során az energiaügy öt legfontosabb területének égető kérdései kerültek bemutatásra.

A beszélgetésen idéztük és összefoglaltuk a pártok programjait és megnyilatkozásait az említett területeken (energiaárak, energiafüggőség/ellátásbiztonság, éghajlatvédelem, megújuló energiaforrások, atomenergia), valamint rámutattunk azok hiányosságaira, esetleges ellentmondásaira. Az ennek nyomán megszületett \"Égető kérdések\" c. háttérelemzésünk nem csak a sajtó munkatársait kívánja segíteni, hanem (közvetve) minden, a téma iránt érdeklődő szakembert, vagy választópolgárt.
 
A sajtóbeszélgetésen a legnagyobb érdeklődésre az energiaár-támogatások és az energiahatékonyság kérdése tartott számot. Fellegi Dénes, a háttérelemzés készítője kiemelte, hogy az energiahatékonyság hangsúlyos megjelenése a pártprogramokban pozitív előrelépés, azonban az igazán fontos az, ami egy-egy választási program mögött van, azok a konkrét és részletes tervek, amelyek mentén a pártok megvalósítják elképzeléseiket.
Dr. Antal Attila hangsúlyozta, hogy a pártok energiaügyi szándékainak ismerete azért is fontos, mert az abban vázolt irányokat és programokat a kormány és a választópolgárok együtt, az adófizetők pénzéből fogja megvalósítani.
 
Az elemzés az alábbi linkről tölthető le.
 
Ha kérdései vannak az \"Égető kérdések\" című elemzésünkről, forduljon Fellegi Déneshez, a [email protected] címen, vagy a 411-35-27 telefonszámon.