Bemutatkozik az energiatanúsítvány!

Egyedülálló újdonsággal rukkol elő az otthonaink energiafogyasztásának csökkentését ígérő Lakcímke projekt. A Lakcímke honlap olvasói idén ősszel hétről-hétre magyarországi ingatlanok energetikai tanúsítványaival ismerkedhetnek meg.

Talán sokaknak nem újdonság, hogy 2012-től nem csak az új építésű, hanem a használt ingatlanok eladásakor illetve bérbeadásakor is be kell mutatni a lakás energetikai tanúsítványát, más néven lakcímkéjét. Az energiatanúsítvány ajánlásait megfogadva, illetve okulva annak adataiból, otthonaink energiaszámláit jelentősen csökkenthetjük.
 
Mit tudhat meg a tulajdonos a tanúsítványból, mi annak pontos tartalma? Hogyan nyerhet vele egy lakástulajdonos? Egyáltalán: hogy is néz ki ez a találgatások övezte dokumentum? A 10 részes sorozatból minden praktikus részletet megtudhatnak az érdeklődők.
 
A honlap „Bemutatkozik az energiatanúsítvány” rovatában találkozhatnak majd belvárosi körgangos házban található nagypolgári lakással, balatoni villával és panellal is. Az olvasók elmélyedhetnek a lakások szakértő által készített tanúsítványának tartalmában, a legleszántabbak tanulmányozhatják a mögötte álló műszaki számításokat, illetve a tanúsító által javasolt korszerűsítési lépéseket is. A könnyebb érthetőség kedvéért a Lakcímke projekt szervezői, minden tanúsítvány mellé egy rövid összefoglalót is készítenek, amiben kiemelik a legfontosabb adatokat, a lényeges következtetéseket.
 
A rovat készítésében az Energiaklub kiemelt szakmai partnere az EQ Kft., médiatámogató a Figyelőnet.