Lakcímke 2010

A 2010-es Lakcímke program célja az energiatanúsítás minél szélesebb körű megismertetése a lakossággal, valamint ezen keresztül az energiahatékonysági beruházások ösztönzése. Konferenciák keretében, ismeretterjesztő anyagokkal, a nagysikerű Lakcímke kiadvány harmadik, bővített kiadásával, az energiatanúsítványokat "testközelbe" hozó mintatanúsítványok bemutatásáva, játékos lakcímke-kalkulátorral munkálkodtunk azon, hogy az energiatanúsítvány misztikus, bonyolult dokumentumból hasznos, kézzel fogható eszközzé váljon.

Bízunk benne, hogy egyre többen tekintik a tanúsítványt az energiamegtakarítás előszobájának.

Típusa:

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, Fundamenta-Lakáskassza Zrt. Robert Bosch Kft. Termotechnika üzletág, Knauf Insulation Kft.Kiemelt szakmai partner: Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége

Leírás:

A 2010-es Lakcímke program eredményei

 • Konferenciák társasházi közös képviselőknek, lakásszövetkezeti elnököknek 2010-ben 16 alkalommal, non-profit partnerek és önkormányzatok bevonásával szerveztünk egynapos konferenciákat, melyben a tanúsítás, mint az ésszerű beruházások első lépése, valamint a korszerűsítéshez igényelhető állami támogatások kiemelt hangsúlyt kapnak. Konferenciáinkon összesen 75 ezer lakás képviseletében több mint 500 fő vett részt.         
 • A Lakcímke kiadvány felújítása és terjesztése

  Lakcímke füzetünket bővítve, aktualizálva újra kiadtuk 30 000 példányban, és ingyenesen terjesztettük a lakosság körében. A Lakcímke füzet továbbra is hiánypótló hazánkban, hiszen az egyetlen, lakosságnak szóló, egyszerre szakmai, ugyanakkor közérthető, átfogó ismereteket tartalmazó kiadvány az otthoni energiagazdálkodás területén.A terjesztésbe a társasházakat, lakásszövetkezeteket, valamint üzleti és civil partnereinket vontuk be.
 • Brosúra a tanúsítástól

  Elkészítettünk egy brosúrát, mely a tanúsítással kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdéseket és válaszokat gyűjti össze. A brosúra elsődleges célcsoportja a társasházi képviselők.
 • Lakcímke-kalkulátor

  Színes, játékos kalkulátorral bővítettük a lakcímke elektronikus felületét. A hivatalos tanúsítványt nem helyettesítő, de arról szemléletes képet adó szoftver kidolgozásában nagy múltú, hazai mérnöki cégek vannak segítségünkre. A kalkulátor célja, hogy felkeltse a használók érdeklődését a tanúsítás iránt, kedvet kapjanak „igazi”, személyre szabott tanúsítványt kérni.
 • Tanúsítói adatbázis

  A tanúsítvány nem csak pusztán egy papír, hanem minőségi szolgáltatás, színvonalas energetikai tanácsadás is egyben. Ehhez kerestük azokat a szakmai munkájukra igényes, független tanúsítókat, akik a lakosság szolgálatában állnak, és segítik őket az ésszerű döntésekben, ha energetikáról van szó.

  Hogy összehozzuk az igény oldalt a kínálati oldallal, felépítettünk egy tanúsítói szakértői adatbázist, amely könnyen kereshető, felhasználóbarát formában áll a lakosság rendelkezésére A szakértői bázisunkban szereplők vállalják, hogy magas szakmai színvonalon, a fenntarthatóság értékrendje mentén elkötelezve, a törvényi minimum felett és egyéb üzleti érdekektől mentesen, a megrendelő érdekében nyújtanak tanácsadást.
 • Publikus tanúsítványok

  A www.lakcimke.energiaklub.hu honlapon és a médián keresztül bemutattunk 11 konkrét, példaértékű tanúsítványt a leggyakoribb hazai alaptípus családi házakra vagy lakásokra, részletesen kidolgozott, költséghatékony energetikai korszerűsítési javaslatokkal. A tanúsítványok a személyes adatok védelmével, de bárki számára elérhetők a lakcimke.energiaklub.hu/tanusitvany oldalon.

 • Médiajelenlét

  A lakosság tájékoztatására, az új eredményeink népszerűsítésére a hazai nyomtatott és online médiát is segítségül hívtuk, és számos sajtóorgánum számára nyújtottunk hasznos, izgalmas tartalmat. Rendszeres megjelenésünk volt többek között a Figyelőneten és az Origo.hu Vállalkozói Negyed.

A projekt részletes eredményösszefoglalója a kapcsolódó fájlok között olvasható.