Gyors intézkedések kontra mély felújítások

 • Dátum
 • Helyszín
  online
 • Részvételi díj
  ingyenes

Online workshopunkon a QualDeEPC projekt szakpolitikai javaslatait és bevált gyakorlatait mutatjuk be és vitatjuk meg.

Szakmai kísérő előadások:

1. A lakóépületek energiafelhasználásának csökkentési lehetőségei: a gyors, rövidtávú intézkedésektől a mély felújításokig. – dr. Csoknyai Tamás, BME

2. Az EKR szerepe a lakossági felújításokban - első éves tapasztalatok és javaslatok – Pálffy Anikó, MEHI

3. Külföldi jó példák pl. az energetikai tanúsítók képzése, a tanúsítványok ingatlan hirdetésekben való alkalmazása témájában.

Most is számítunk aktív részvételére az alábbi témákban:

 • megvitatjuk az előző workshop (május) óta történt fejleményeket,
 • véleményüket kérjük a javaslataink végig vitele és fenntarthatósága kapcsán.

A workshopon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát a következő linken jelezze: https://forms.gle/kDSvzTcLARHgSXTm8

A csatlakozáshoz szükséges linket és a részletes programot a regisztrált jelentkezők számára az esemény előtt egy nappal küldjük ki.

Bővebben a projektről: Magyarországon a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Energiaklub koordinálja a H2020-as QualDeEPC, azaz Újgenerációs, a mélyfelújításokat előtérbe helyező európai épületenergetikai minősítő rendszer kifejlesztése című projektet. Az előző workshopon már bemutattuk a projekt által javasolt, ingatlanhirdetésekhez kapcsolódó, energiatanúsítással összefüggő irányelveket és a RenoPont mélyfelújítási platformot. Azóta néhány újabb publikációnk megjelent, ajánljuk figyelmébe:

 • Guidebook for improved EPCs bemutatja az energetikai tanúsítás rendszerének egységesítésére és fejlesztésére vonatkozó javaslatainkat;
 • Conclusive Policy Recommendations Guide az EPBD átdolgozásához tett javaslatainkat tartalmazza, de kitér a tagországok tennivalóira is a tanúsítás fejlesztése érdekében.

A QualDeEPC projekt célja az épületenergetikai minősítő tanúsítvány értékelésének, kiadásának, tervezésének és használatának, valamint felújítási ajánlásainak fejlesztése az uniós országokban.