Párbeszéd a klímapolitikáról és kibocsátási pályákról - Climate Recon 2050

A projekt célja, hogy ösztönözze az Európai Unión belüli párbeszédet, illetve elősegítse a hatékony és ambiciózus hosszútávú nemzeti klímastratégiák megalkotásához szükséges hálózatok és szaktudás létrejöttét. Mindez elengedhetetlen az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságba való átmenet sikeréhez. 

A projekt két egymás mellett működő fórumból áll: a Szakpolitikai Platform kormánytisztviselőknek, a Technikai Párbeszéd-Platform pedig tervezési szakembereknek teszi lehetővé a tapasztalatok és a legjobb gyakorlatok megosztását.  A projekt társadalmasítása útján a találkozók eredményeit a szélesebb szakmai közönség is megismerheti, illetve a tőlük kapott észrevételek beépülhetnek a fórumok munkájába. 

A ClimateRecon2050 projekt vezetője a német Ecologic Policy Institute, és Csehország, Németország, Észtország, Olaszország, Lengyelország döntéshozói, minisztériumi képviselői mellett klímapolitikai szakértői szervezetek vesznek részt benne: az Energiaklub, a Fraunhofer ISI, az IDDRI, a Négawatt, a WiseEuropa, az ENEA, a DTU, valamint a Klímastratégiai Intézet 2050.

 

Támogató: European Climate Initiative EUKI.

Logo%20EUKI_ENG.jpg