"Klímakérdések - települések felkészítése az éghajlatváltozásra" tréning

 

Az éghajlatváltozás hatásait nem csak elszenvedni lehet, az esetleges hatások megismerésével, felkészüléssel, összefogással, a rendszerek rugalmasságának növelésével alkalmazkodhatunk egyéni, települési de akár vállalati szinten is a változásokhoz.

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ Egyesület által szervezett tréning kifejezetten önkormányzatoknak segít abban, hogy időben felkészülhessenek a klímaváltozás településüket érintő káros hatásaira.

A tréningen megszerzett ismeretek abban segíthetik az önkormányzatokat, hogy helyi szintű terveket, stratégiákat tudjanak készíteni és a helyi szabályozás eszközeit alkalmazva alkalmazkodjanak a várható változásokhoz.

A tréning 4 napos, kiegészítve on-line elérhető elektronikus tananyaggal. A személyes részvételt igénylő tananyagot interaktív, gyakorlat-orientált módszertannal adjuk át, konkrét települési problémák megoldására összpontosítva.

Érintett főbb témakörök:

  • Éghajlatváltozással kapcsolatos szakmai ismeretek (hazai kihívásokra fókuszálva)
  • Települések sérülékenységének vizsgálata – melyek az Ön településének legkritikusabb pontjai?
  • Alkalmazkodóképesség javítása (működő jó példák bemutatásával)
  • Stratégiakészítés
  • Konkrét intézkedési terv kidolgozása a település sérülékenységének csökkentésére (ütemezés, forrásteremtés, érintettek stb.)
  • A helyi szabályozásokban rejlő lehetőségek a sérülékenység csökkentésére

A tréning tartalma és módszertana a 2016-ban megvalósított Klímaválasz tréningeinken alapszik, amiről résztvevőink így nyilatkoztak:

Igazi csapatmunka, együttgondolkodás, egymás segítése, új ötletek, kapcsolatok kialakítása, profi szervezés, lebonyolítás, szeretetteljes hangulat, őszinteség.

Interaktív és kreatív volt a képzés felépítése. Változatos volt, és ezért az érdeklődést végig fenntartották.

Megismertük más települések problémáit, és szembesültünk vele, hogy mennyire "egy cipőben járunk".

Oktatás minősége és színvonala kimagasló volt! Kötetlen, baráti légkör. Sokoldalú szakértők bevonása nagyon hitelessé tette a képzést.

Saját magunk kellett sokszor ráébrednünk a lényegre, és ez alapján a megoldásokra is! Ügyesen így irányítottak bennünket.

Ha érdeklődik a képzés iránt, írjon nekünk a [email protected] címre!