Éghajlatváltozási oktatócsomag - MÁR NEM KAPHATÓ

Energiaklub

 A 14 írásvetítőfólia és a hozzájuk tartozó, a tanár munkáját segítő, számozott magyarázó anyag segítségével mutatja be az éghajlatváltozás összefüggéseit.

Ajánlott korosztály: 10-18 év.

Az éghajlatváltozás az egyik legkomplexebb környezetvédelmi probléma amivel szembe kell néznünk a 21. században. Az okok, a következmények és a megoldások összetettek, minden emberi tevékenységet valamilyen mértékben érintenek, hiszen mindannyian résztvevői vagyunk a változásnak.  A mindennapi oktatásban - tanórákon, szakkörökön - használható oktatási segédanyagot, amely az éghajlatváltozás okait, jeleit, folyamatát, következményeit és a mindennapokban is megvalósítható megelőző lépéseket mutatja be. Az oktatócsomag 14 (írásvetítőfólia) képből és a hozzájuk tartozó, a tanár munkáját segítő, számozott magyarázó anyagból áll. Az egyes fóliák képanyagának megtervezése során három szempontot tartottuk szem előtt:

1. átláthatóság tekintetében kövesse a hagyományos iskolai fóliák szerkezetét;

2. legyen eredeti és - amennyire a téma engedi - szellemes, vicces (ennyiben nem követtük a hagyományokat);

3. elavult számítógépes eszközparkkal rendelkező iskolák számára is elérhető legyen.

A fóliák bemutatják a légkör jelentőségét, az üvegházhatás jelenségét, az üvegházhatású gázok forrásait, a globális felmelegedés és éghajlatváltozás hatásait, valamint a megoldási alternatívákat. Minden fóliához kiegészítő magyarázat tartozik. Noha az anyag fejlesztését számos tanár kollégával együtt végeztük, és gyakorlóórákon teszteltük, tudjuk, hogy semmi sem tökéletes, ezért mindenfajta észrevételt, tanácsot szívesen fogadunk!

A kiadvány a Környezetvédelmi Alap Céltámogatás (KAC), valamint a Fővárosi Környezetvédelmi Alap támogatásával készült.

Megrendelhető: [email protected]

A fóliacsomag ára 1600 Ft + postaköltség.