PowerPoor projektünk energiatanácsadó irodát nyit Terézvárosban

A PowerPoor projekt az energiaszegénység enyhítésére és az energiatakarékossági szemléletformálásra fókuszál. Az energiaszegénységben élő családokat támogatja, hogy energiatudatosabb életmóddal, energiaközösségek létrehozásával, közösségi finanszírozási formákkal javítsanak élethelyzetükön. Ehhez információs napokat, tájékoztató kampányokat szervezünk, önkéntes energiatanácsadó és mentor hálózatot építünk ki, valamint önkormányzatokkal együttműködve energiatanácsadó irodákat nyitunk.

A Józsefvárosi Önkormányzattal együttműködve létrehozott RenoPont irodában már működik az ingyenes PowerPoor energiatanácsadás, 2022. július 23-án pedig a Terézvárosi Önkormányzattal együtt, a Hunyadi téri piacon nyitunk energiatanácsadó irodát.

Ha az érdeklődő magával hozza energiaszámláit, az iroda munkatársai kielemzik energiafelhasználási szokásait és a háztartás energiahatékonyságát, majd személyre szabott tanácsadást nyújtanak az energiafelhasználást csökkentő lehetőségekről, és tájékoztatást adnak az önkormányzati szociális tevékenységéről is.

A példaértékű együttműködésben az Energiaklub biztosítja a berendezést, a tájékoztató és szemléletformáló anyagokat, az irodában dolgozó önkormányzati munkatársak képzését. Terézváros Önkormányzata pedig rendelkezésre bocsátotta és működteti a kialakított iroda helyiségét, és az energiatanácsadó és mentor képzést elvégzett munkatársai heti 3 órában biztosítják az ügyfélszolgálatot. Az ELTE Környezet- és Tájföldrajzi Tanszékének hallgatói gyakornokként támogatják az energiatanácsadást.

 

A PowerPoor projektet az Európai Unió Horizon2020 programja finanszírozza a 890439 számú támogatási szerződés alapján.