Online energiatámogató és energiamentor tréning április 6-án és 13-án!

Magyarországon több, mint 1 millió embernek okoz állandó nehézséget a rezsiszámlák határidőre való befizetése, és a téli hónapok alatt több, mint félmillióan nem tudják otthonukat kellően kifűteni.

Az energiatámogató tréningünket elvégzők képesek lesznek felmérni az energiaszegénységben élők problémáit, és személyreszabott tanácsokat adni számukra. Az energiamentor tréning résztvevői pedig energiaközösségek, energiaszövetkezetek kialakítását és működését is támogatni tudják majd.

Az online tréningek időpontja:

Energiatámogató tréning: 2022. április 6. és 13. 16:00 -19:00

Energiamentor tréning: 2022 április 28. 16:00 - 19:00

Jelentkezés ezen az űrlapon.

A tréningeken való részvételt követően bekapcsolódhat PowerPoor projektünkbe, amely az energiaszegénység enyhítését célozza, és az energiaszegényeket támogatja.

Az energiatámogatók a PowerPoor projektben meglátogatják az érintett családokat, egy rövid állapotfelmérés után személyre szabott tanácsadással segítik az energiafelhasználási szokások fejlesztését, ezzel is elősegítve életminőségük javulását és otthonuk energiahatékonyságának fejlesztését. A tanácsadás magában foglalhatja a finanszírozási lehetőségek feltárását és a kivitelezésben nyújtott szakmai támogatást is. Az energiatámogatók munkáját a projekt keretein belül létrehozott Energiaszegénységi Irodák támogatják.

Az energiaközösségi mentorok támogatást és szakértelmet nyújtanak az energiaszegény háztartásokat is magukba foglaló energiaközösségek/szövetkezetek működéséhez, létrehozásához kapcsolódó valamennyi kulcsfontosságú kérdésben.

Az energiatámogatók és energiamentorok munkáját az alábbiakkal köszönjük meg:

  • Azok az Energiatámogatók, akik 2022. május 31-ig legalább 5 teljeskörűen dokumentált otthonlátogatás elvégeznek, körülbelül 10.000 Ft értékű háztartási energiahatékonyság-javító ajándékcsomagot kapnak.
  • Azok között, akik 2022. augusztus 31-ig legalább 15 teljeskörűen dokumentált otthonlátogatás teljesítenek, 5 darab körülbelül 100.000 Ft értékű komplex háztartási energetikai felmérést és felújítási tervet sorsolunk ki.
  • A legelszántabb Energiatámogató kollégák közül néhánynak a projekt végén lehetőséget adunk arra, hogy tapasztalataikat megosszák a nemzetközi projektzáró konferencián Athénban.

Kérdése van? Írjon Csontos Csaba projektvezetőnek a [email protected] e-mail címre!


Ha véleményed vagy kérdésed van, írj a bejegyzés szerzőjének!
Csontos Csaba [email protected]