Otthon az energiában - oktatóplakát és társasjáték

Az energiatakarékosság és az energiahatékonyság, természetüknél fogva kevésbé látványos, nehezen megfogható fogalmak. Ezen segít oktatóplakát sorozatunk legújabb tagja, valamint egy új társasjáték, ami a háztartásban felhasznált energiát és csökkentési lehetőségeit teszi szemléletessé.

Leírás:

Támogató: Fővárosi Környezetvédelmi Alap, KvVM, International Visegrad Fund
Partnerek: Balaskó Mónika okleveles környezetmérnök és mérnöktanár, Hnuti Duha (Csehország), Ekopolis Foundation (Szlovákia)
Típusa: oktatás, tudatformálás nemzetközi együttműködésben
Cél: A háztartások energiahatékony és takarékos felhasználásának bemutatása.
Célcsoport: 12-18 éves korosztály, pedagógusok, környezeti nevelőkLeírás: Az energiatakarékosság és az energiahatékonyság, természetüknél fogva kevésbé látványos, nehezen megfogható fogalmak. Ezen segít oktatóplakát sorozatunk legújabb tagja, valamint egy új társasjáték, ami a háztartásban felhasznált energiát és csökkentési lehetőségeit teszi szemléletessé.
Az oktatóanyagok bemutatják, hogy mi módon, hányféleképpen használjuk fel az energiát otthonunkban, hogyan szökik el a meleg a házból, és mit tehetünk azért, hogy ne pazaroljuk az energiát. 12-18 éves korosztálynak szól, iskolák, pedagógusok, oktatóközpontok figyelmébe ajánljuk, és persze mindazoknak, akiket érdekel az energia témaköre, és fontosnak tartják, hogy a következő nemzedék tudatos energiafelhasználóvá váljon.Eredmények: 1000 példányban adtuk ki az „Otthon az energiában” című oktatóplakátot és interaktív változatát, amely honlapunkról letölthető, valamint korlátozott példányszámban útjára indítottuk az Otthon az energiában című társasjátékot, amely a http://www.energia.a-jatek.hu weboldalon megtekinthető. A plakátot cseh és szlovák nyelven 500-500 példányban nyomtattuk, és külföldi partnereink segítségével terjesztjük.