Lakcímke 2009

A kampány közvetlen célja az energiatanúsítvány minél szélesebb körű megismertetése és támogatása volt, azaz hogy minél több család ismerje fel az energiatakarékosság és energiahatékonyság jelentőségét, majd lehetőség szerint valósítsák is meg a tanúsítványban javasolt beruházásokat, illetve a lakásvásárláskor kérjék az energiatanúsítványt. Emellett praktikus tanácsokat is nyújtottunk ahhoz, hogyan lehet otthonunk értékét és komfortját növelni úgy, hogy energiaszámlánk és a környezet terhelése egyszerre csökkenjen

Leírás:

Támogatók: Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, CIB Bank Zrt.Fundamenta-Lakáskassza Zrt. Robert Bosch Kft., Termotechnika Üzletág, bauMAx Nagyarország Zrt., Knauf Insulation Kft.

Partnerek: Csemete Természet és Környezetvédelmi Egyesület, Esztergomi Környezetkultúra Egyesület, E-misszió Természet és környezetvédelmi Egyesület, Gaja Környezetvédelmi Egyesület, Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület, Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete, Nagycsaládosok Nagykanizsai Egyesülete, Ökoszolgálat Alapítvány, Pomázi Klímakör, Zöld Akció Egyesület, Zöld-Híd Alapítvány

Célcsoport: felnőtt lakosság

Projektleírás

A 2008-as kampány sikerére, valamint az épületek energetikai tanúsításáról szóló jogszabály aktualitására való tekintettel 2009-ben is folytattuk Lakcímke kampányunkat.

  

A kampány 2009-es eseményei

 

11 civil szervezet közreműködésével, több szakmai és üzleti partner segítésével és támogatásával az ország 44 településén 75 rendezvényt tartottunk, ami közel 100 rendezvénynapot jelentett. A Lakcímke kampány többnyire valamilyen nagyobb érdeklődést kiváltó programhoz kapcsolódott, például Gyermeknap, véradás, városi fesztiválok stb. A rendezvényekről az érdeklődők a www.lakcimke.hu honlapon informálódhattak. A nyílt rendezvények mellett közös képviselők számára rendezett szakmai fórumokon is tájékozódhattak az érintettek.

 

Programunkat a megújult Lakcímke honlap, a több mint 100 oldalas ingyenes tájékoztató kiadvány, valamint számos média-megjelenés is segítette. Ingyenes kiadványunkban, illetve a megújult Lakcímke honlapon az olvasók praktikus információkat kapnak az energiatanúsításról, emellett megismerhetik a tanúsítás jogszabályi hátterét, illetve tájékozódhatnak energiahatékonysági és megújuló energiás beruházásokról, azok finanszírozásáról is, sőt számos hasznos tippet is találnak arra, hogyan takaríthatnak meg energiát otthonukban.

A kiadványhoz az érdeklődők a www.lakcimke.hu honlapon található digitális formátum mellett a rendezvényeken személyesen is hozzájuthattak, de igény esetén postán is megrendelhető volt a [email protected] e-mail címen, a 06-1-411-3518 telefonszámon.

A kampány eredményeiről bővebben a csatolt beszámolóban olvashatnak.