Élj fenntarthatóan!

Az Energiaklub a Zöld Forrás pályázat keretén belül szemléletformáló kampányt szervez környezetvédelmi, fenntarthatósági témában elsősorban fiatalok, de a szélesebb közönség számára is. 

Az Energiaklub beszélgetéseket, filmvetítéseket, vitákat tart a környezetvédelemről, klímavédelemről, zöldenergia-felhasználásról és az energiatakarékosságról nyári fesztiválokon és saját rendezvényeken. A projekt célja, hogy a jövő generáció életvitelében és fogyasztási szokásaiban megjelenjen a klímatudatosság és erőforrás-takarékosság.

A projekt jelenleg is tart és várhatóan 2019 elején fejeződik majd be. Az Ördögkatlan Fesztiválon (2018. augusztus) az Esélykikötőben sok más civil szervezettel együtt szerveztünk filmvetítést és különböző szemléletformáló, tájékoztató játékokat. A kisebbek részére zöld társasjátékkal és színezőkkel készültünk, a nagyobbak megújuló totót tölthettek ki, és egyéb játékos feladatok során találkozhattak érdekes tényekkel a megújuló engergiaforrások témakörében.

Az ősz folyamán több filmvetítést is szervezünk különböző helyszíneken, ahol az Energiaklub saját gyártású filmjei és videói, illetve más zöld és egyéb szervezetek alkotásai is helyet kapnak, emellett nemzetközi mozifilmeket is tervezünk bemutatni. A vetítéseket beszélgetés és vita követi, ismert személyek, szakemberek, és fiatalok részvételével. A filmvetítések mellett kerületi és egyéb civil napokon is megjelenünk.

A projekt az Agrárminisztréium Zöld Forrás (2018) pályázatának támogatásával valósul meg.

Agrarminiszterium.jpg