Sugárveszély, vagy tavaszi szél? - Képbe hozó plakátverseny.

Idén az Energiaklub az ARC+ plakátkiállítás témagazdája. Pályázz plakátterveddel július 12-ig, és nyerj!

Gondold végig, és mutasd be Paks II visszásságát plakátodon. Vagy jelenítsd meg azt az irányt, ami szerinted korszerű, környezet- és emberbarát!

 

 

Az atomkorszak ideje leáldozik. A fejlett országokban ma már zöld energiában gondolkodnak. A nagy befektetések a megújuló technológiákba áramlanak. Németország a következő hat évben összes működő atomerőművét leállítja, mert az atom használata a társadalom számára elfogadhatatlan kockázatot és veszélyt jelent: gondoljunk csak az atomerőművek ellen megkísérelt terrortámadásokra, vagy arra, hogy atomerőművet építeni elképesztően drága, és ennek terhe az adófizetők vállát nyomja.

 

Magyarországon a döntéshozók mégis úgy vélekednek, benne kell ragadunk egy letűnőfélben lévő korban. Paks II pénzpazarló, mert minden más megoldásnál költségesebb. Orosz hitelből épülne, ami beláthatatlan időre kiszolgáltat bennünket az orosz érdekeknek. Paks II környezetszennyező, mert a kiégett fűtőelemek tárolása a világon sehol nem megoldott. Az elemek több százezer évig sugárzók maradnak.

 

A zöld energia viszont egyre olcsóbb, korlátlanul rendelkezésünkre áll, az országban sok helyen, vidéken is munkahelyeket teremt.

 

Hogyan viszonyul Paks II megvalósulásával az ország vezetése a lakossághoz? És fordítva: a lakosság a hatalomhoz? Merre akarunk haladni? És merre haladunk valójában? Gondold végig, és mutasd be Paks II visszásságát plakátodon! Vagy jelenítsd meg azt az irányt, ami szerinted korszerű, környezet- és emberbarát!

 

Tervezz olyan óriásplakátot a témában, ami előtt szelfizni is lehet!

A legjobb 5-11 alkotást a 16. ARC-on, a SUGÁRVESZÉLY VAGY TAVASZI SZÉL? c. kamarakiállítás keretében mutatjuk be.

 

További részletek ITT.

 

 


Ha véleményed vagy kérdésed van, írj a bejegyzés szerzőjének!
Fülöp Orsolya [email protected]