MULTIPLY-Európai Tudásmegosztó Konferencia

  • Dátum
  • Helyszín
    Zoom, online

Jó gyakorlatok és tudásmegosztás nemzetközi szinten az integrált településfejlesztésről

A rendezvény fókuszában: megújuló energiák, energiahatékonyság, közlekedés és közösségi bevonás

A MULTIPLY az Európai Unió HORIZON 2020 kutatási és innovációs projektje, amelynek célja, hogy ösztönözze a projektben résztvevő települések önkormányzatait, hogy tudásuk és intézkedéseik szélesítésével növeljék települések fenntarthatóságát, kiemelt tekintettel a CO2-kibocsátás csökkentésére vonatkozó célokkal és projektekkel.

A projekt Európai Tudásmegosztó Konferenciájának célja most, hogy a projektben résztvevő 7 ország önkormányzataival lehetőséget nyújtson a határokon átnyúló tudás és jó gyakorlatok átadására. A konferencián összesen 42 önkormányzat, Ausztria, Németország, Lengyelország, Svédország, Olaszország és Magyarország képviseletében fogja bemutatni egymásnak energiahatékonyság, megújuló energiahasznosítás, közlekedés és közösségi bevonás területein szerzett tapaszasztalait és eddigi gyakorlatait.

A konferencia 2021.04.16-án 9.30 és 18.00 között kerül megrendezésre, melynek programja alapvetően az önkormányzatok jó gyakorlatainak prezentálásából fog állni, a megújuló energiák, energiahatékonyság, közlekedés és közösségi bevonás területein.

Az önkormányzatok jó példáinak előadásai az alábbiak témák szerint várható a konferencia napján. Szekciónként 6 önkormányzat prezentációja lesz hallható :

10.00-11.20 Megújuló energiák hasznosítása, többek között Ajka önkormányzatának előadásával.

11.40-13.10 Energiahatékonyság növelő intézkedések, többek között Budaörs és Ober-Grafendorf prezentációjával

14.30-15.50 Fenntartható közlekedés, Budapest XIII. kerületével és az osztrák Weiz önkormányzatával

16.00-17.20 Közösségi részvétel, ahol pedig Sopronkövesd és Hamburg önkormányzatának előadása is hallható lesz.

Az online rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, mely az alábbi linken található űrlap kitöltésével tehető meg. A regisztráció után a résztvevők a konferenciát megelőző héten, e-mailben kapják meg a konferencia Zoom linkjét.

A konferencia munkanyelve angol, azonban végig rendelkezésre fog állni magyar nyelvű szinkrontolmácsolás, melynek igénye a regisztrációs űrlapon jelezhető.

A rendezvényre mindenkit sok szeretettel várunk!