Beszámoló a 2018-as Magnet Kap programról

Az Energiaklub a Magnet Kap program keretében 2018 májusában tartott szakmai előadásokat és beszélgetést a napenergiában rejlő lehetőségek bemutatásáról. A fórumon külföldi és belföldi befektetési és szakmai előadók mutatták be a megújuló energiatermelésben való részvétel lehetőségeit és a fejlődés főbb irányait. A mini-konferencia kiemelt célja volt többek között a magyarországi közösségi naperőművek bemutatása is.

A fórum Budapesten, az Impact Hub előadótermében került megrendezésre. Előadást tartott a magyarországi első közösségi naperőművet fejlesztő Napenergiaklub Kft. ügyvezetője, Erik Aal, aki a közösségi naperőművek lehetőségeit mutatta be. Ezután Günter Grabner és Gerhardt Rabensteiner, a PV Invest képviseletében tartott előadást, ahol nemzetközi példákon keresztül mutatták be a közösségi naperőművek tanulságait. Az osztrák és szlovén példák rámutattak, hogy hogyan tudtak hatékonyan együttműködni a kisebb települések lakói, önkormányzatok és középbefektetők egy közös cél érdekében.

Amon Ada

A Magnet Bank Közösségi Adományozói Program részleteiről itt olvashatnak részletesen (link: https://www.magnetbank.hu/a-kozossegi-bankrol/kap)