Útmutató csekkcsökkentőknek

Ma Magyarországon óvatos becslések szerint is több százezer háztartásnak okoz gondot a havi energiaszámlák kifizetése, miközben az otthonok jelentős részében a számlák 5-10, esetenként 20 százaléka is lefaragható lenne odafigyeléssel, tudatosabb energiafelhasználással.

Az Energiaklub legfrissebb módszertani kiadványa, az Útmutató csekkcsökkentőknek olyan szervezeteknek szól, akik szívesen segítenék a rászoruló háztatásokat házhoz menő energia-tanácsadással.   

 

Az Energiaklub Csekkcsökkentő projektje keretében a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete, a Habitat for Humanity Magyarország és Óbuda Önkormányzata munkatársai közel 270 alacsony jövedelmű háztartásnak nyújtottak személyre szabott, házhoz menő, energia-tanácsadást.

A Csekkcsökkentő program tapasztalatait osztotta meg az Energiaklub „Útmutató csekkcsökkentőknek” című friss kiadványában, hogy más önkormányzatok és szakmai szervezetek is tudjanak hasonló programokat szervezni, és a rászoruló családoknak segíteni.

A kiadvány, valamint a Csekkcsökkentő projektről és annak eredményeiről szóló részletes összefoglaló elérhető a projekt weboldalán.

Az Energiaklub ezúton is szeretné megköszönni a projektben aktívan résztvevő munkatársaknak, partnereknek a lelkes, időnként erőn felül vállalt munkát!