Lakcímke

Hogyan nyerhet otthonunk az energiatanúsítvánnyal?
Király Zsuzsanna, Tóth Zsuzsa (szerk.)

Nélkülözhetetlen kiadványunkban az energiatanúsítvány előnyeinek összefoglalása mellett hasznos energiamegtakarítási tippeket és javaslatokat is olvashat, a megújuló erőforrások otthoni felhasználására.

Az energia csak drágább lesz. A háztartások költségvetésében pedig egyre nagyobb hányadot tesz ki. Otthonunk áramszámlája és fűtési költsége azonban tudatos energiafelhasználással jelentősen csökkenthető.

Az energiatudatosság elsősorban az energiafelhasználás hatékonyságának növelését jelenti, mely eredményeként pénzt takarítunk meg, magasabb komfortérzetet tudunk családjainknak biztosítani, növeljük ingatlanjaink értékét és kíméljük a környezetet.

Ebben segít az Energiaklub Lakcímke kampánya, amelynek keretében az érdeklődök civil szervezetek energiahatékonysági tanácsadóival konzultálhatnak, illetve hozzájuthatnak az ugyancsak ingyenes Lakcímke kiadványhoz. A füzet az épületek energetikai tanúsítványának ismertetésén túl részletesen taglalja a különböző energiahatékonysági módszereket, trükköket, praktikákat, valamint bemutatja a megújuló energiaforrásokat, s azok otthoni hasznosítását is.

2009-ben Magyarországon is bevezették az épületek energetikai tanúsítványát (2002/91/EK Európai Uniós direktíva nyomán). Ez a dokumentum minden egyes ingatlan esetében megmutatja, hogy ott milyen hatékonyan hasznosul az energia, továbbá szaktanácsokat ad az épület energiahatékonyságának javítására.