Energiafüggetlenség és klímasemlegesség helyi szinten - egy lehetséges út: Pfaffenhofen

  • Dátum
  • Helyszín
    online
  • Részvételi díj
    ingyenes

Az Európai Unió vállalta, hogy 2050-re eléri a klímasemlegességet. Mivel az unió városi lakosságának fele kis- és középméretű városokban él, e városok kulcsfontosságúak lesznek a klímasemlegesség elérésében.

ReadyForNetZero projektünk első webináriuma e városok önkormányzatainak nyújt segítséget hosszútávú klímasemlegességi stratégiáik kidolgozásához és megvalósításához. Önkormányzati munkatársak mellett minden érdeklődőt várunk!

A webinárium előadója, Dr. Helmut Muthig egy német kisvárosban, Pfaffenhofenben dolgozó professzor, aki előadásában egy inspiráló településfejlesztési modellt mutat be.

Pfaffenhofen önkormányzata számos módszert bevet a fenntartható városfejlesztés érdekében: zöld technológiákat fejlesztenek és alkalmaznak, és a várostervezés emberi léptékű. Példaértékű, ahogyan bevonják a lakosságot az önkormányzat által megvalósított tevékenységekbe. A város elnyerte a LivCom díjat  és a "világ legélhetőbb kisvárosa" címet.

Az előadásban szó lesz a nehézségekről, melyeket Pfaffenhofenben már sikerült leküzdeniük, az előttük álló további kihívásokról és célokról, közösségfejlesztésről, helyi megújuló energiatermelésről, klímasemlegességi törekvésekről.

A 45-60 perces előadást követően lehetőség lesz kérdéseket feltenni, véleményt megosztani.

Az előadás angol nyelvű, szinkrontolmácsolást az előadás és a kérdés-felelet szekció alatt egyaránt biztosítunk.

Az eseményre 2023. szeptember 15-ig ezen az űrlapon keresztül lehet regisztrálni. A csatlakozáshoz szükséges linket a regisztrált résztvevők számára az esemény előtti napon küldjük el.

A projekt honlapja: http://www.ready4netzero.eu/en/

A projekt a németországi Gazdasági és Klímavédelmi Minisztérium (BMWK) Európai Klímavédelmi Kezdeményezésének (EUKI) keretében és támogatásával valósul meg.