A klímasemlegesség kommunikálása a helyi közösség számára

  • Dátum
  • Helyszín
    online
  • Részvételi díj
    ingyenes

A klímasemlegesség érthető kommunikációja, az ismeretterjesztés és tudatosítás kulcsfontosságú, hogy a helyi közösségeket be tudjuk vonni a fenntartható jövő megvalósításába.

Ezen a webináriumon mélyebben elmélyedünk az éghajlatsemlegesség fogalmában, és megvizsgáljuk, hogy a helyi önkormányzatok és a polgárok hogyan tudnak együttműködni ennek elérése érdekében.

Rávilágítunk a vele járó kihívásokra, és megvitatjuk a rendelkezésre álló eszközöket, amelyekkel a polgárokat be lehet vonni, és elköteleződésüket fenntartani. Bemutatjuk a más régiókban már megvalósított sikeres modelleket. Emellett tippeket és trükköket fogunk megosztani arról, hogy hogyan valósíthat meg az önkormányzat éghajlat-semlegességgel kapcsolatos kezdeményezéseket, úgy, hogy az érdekeltek könnyen részt vehessenek benne.

Előadóink:

  • Oliver Hölcke, az EUKI kommunikációs tanácsadója
  • Allison Le Corre, kommunikációs szakértő, Energy Cities
  • Corina Murafa, energiaügyi és klímavédelmi szakpolitikai szakértő, egyetemi oktató, Bukaresti Közgazdaságtudományi Egyetem

Az előadások angol nyelven zajlanak, magyar, horvát, lengyel és román szinkrontolmácsolással. A Zoom linket a résztvevőknek a regisztrációt követően küldjük el, a regisztráció 2024.02.19-ig lehetséges, a következő linken:  https://shorturl.at/kzCDY

Az eseményt Ready4NetZero projekt keretében szervezzük, amely a lengyel "Energie Cités"/PNEC Önkormányzatok Lengyel Hálózata által koordinált kezdeményezés. Projektpartnerek: Ecologic Institute/ ECOLOGIC (Németország), Energiaklub Szakpolitikai Intézet / ENERGIAKLUB (Magyarország), Energy Cities/ OER (Románia), az Északnyugat-Horvátországi Regionális Energia- és Klímaügynökség/ REGEA (Horvátország).

A projekt a németországi Gazdasági és Klímavédelmi Minisztérium (BMWK) Európai Klímavédelmi Kezdeményezésének (EUKI) keretében és támogatásával valósul meg.