Szakmai partnerség a REBUS projektben

A REBUS (Renovation for Energy Efficient Buildings) projekt célja, hogy megkeresse azokat a helyi, megyei vagy regionális szinten szakpolitikai eszközöket - például fenntartható energia akciótervek, beruházásokat megalapozó stratégiai tervek, városfejlesztési tervek - amelyek segítik az innovatív épületenergetikai megoldások elterjedését a középületekben. 

A REBUS Magyarországon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, a TOP kiírásainak előkészítéséhez is adalékot kíván adni, amennyiben a felkutatott, a nemzetközi jó példákból megismert tapasztalatok beépíthetők a hazai fejlesztési programba.

A 8 ország együttműködésében zajló projekt magyarországi partnere a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fejlesztési Ügynökség. Az Energiaklub az Ügynökség megbízott partnereként segíti a nemzetközi tapasztalatcserét szakmai információval, hazai jó példák bemutatásával és a hálózati partnerekkel való egyeztetésekkel.   

 

További információ a nemzetközi projektről:

http://www.interregeurope.eu/rebus/

 

A projekt az Interreg Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.

REBUS_jpeg_1.jpg