Szakmai partnerség a REBUS projektben

A REBUS (Renovation for Energy Efficient Buildings) projekt célja, hogy megkeresse azokat a helyi, megyei vagy regionális szinten szakpolitikai eszközöket - például fenntartható energia akciótervek, beruházásokat megalapozó stratégiai tervek, városfejlesztési tervek - amelyek segítik az innovatív épületenergetikai megoldások elterjedését a középületekben.

A REBUS Magyarországon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, a TOP kiírásainak előkészítéséhez is adalékot kíván adni, amennyiben a felkutatott, a nemzetközi jó példákból megismert tapasztalatok beépíthetők a hazai fejlesztési programba.

A 8 ország együttműködésében zajló projekt magyarországi megvalósítója a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fejlesztési Ügynökség. Az Energiaklub szakértő partnerként segíti az Ügynökség munkáját, az akcióterv elkészítését és a nemzetközi tapasztalatcserét, szakmai információkkal, hazai jó példák bemutatásával és a hálózati partnerekkel való egyeztetésekkel.  

 

A projekt az Interreg Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.

REBUS_jpeg.jpg