Óvodapedagógus képzés

Az energiatakarékosságot nem lehet elég korán kezdeni, így már óvodás korban érdemes odafigyelni a megfelelő szemlélet kialakítására. 2016 tavaszán 3 lépcsős energiahatékonysági program keretében tartottunk egy-egy napos képzéseket országszerte. A programban az Ariston volt a partnerünk.

Az Energiaklub képzésein, melyet Budapesten, Miskolcon és Debrecenben tartottunk összesen ötven óvodapedagógus vett részt, közel negyven óvodából. A képzésen a résztvevők az Éghajlítás földindulás óvodai segédanyagainkat is megkapták, melyek alapján a következő egy-két hónapban foglalkozásokat tartottak a résztvevő óvodákban. A gyerekek rajzversenyen mutathatták be a vízzel és az energiahatékonysággal szerzett tapasztalataikat, illetve az arányosan legtöbb rajzot beküldött óvoda elektromos vízmelegítőt nyert a programot szervező cégtől. Az Energiaklub képzéséért kredit pontot érő tanúsítványt kaptak a pedagógusok.

Az interaktív, kifejezetten óvodapedagógusok részére kifejlesztett egy napos képzésünkről a résztvevők így nyilatkoztak:

„Kedves, játékos, közvetlen, tartalmas. Nagyon jól esett az emberi környezet.”

„Nagyon tetszett az előadó felkészültsége és elhivatottsága a témával kapcsolatban.”

„Tetszett a szakmai anyag és sok ötletet is kaptam. Jó volt a hangulat, érdekes a képzés. Mindenkit aktivizált az előadó.”

„Jól felépített, átgondolt, csakis az óvodás korosztály foglalkoztatását segítő gyakorlati ismereteket foglaltuk össze. Sok lehetőség volt a tudásmegosztásra. A képzés vezetője nagyon jól irányított.”