Indul a legfenntarthatóbb önkormányzatok versenye!

Az Energiaklub 2015-ben is elindítja azon önkormányzatok versenyét, akik a legtöbbet tesznek az éghajlatvédelemért, az energiahatékonyságért és a megújuló energiák elterjesztéséért.

Idén két nagy témakörben várjuk a jelentkezéseket.

„Közbeszerzés zöldebben” versenyén a legjobb magyarországi zöld közbeszerzéseket bonyolító önkormányzatok mérhetik össze eredményeiket.

 A versenyben minden olyan projekttel nevezhetnek az önkormányzatok, amely CO2-megtakarítással jár, például középületek energiahatékonysági korszerűsítése, világításkorszerűsítés vagy hatékonyabb irodai berendezések beszerzése. A legjobb versenyző 300 ezer Ft értékű közparkfejlesztési jutalmat kap.

A nevezés feltételei és minden egyéb tudnivaló a Közbeszerzés zöldebben verseny oldalán olvasható. 

A napenergia hasznosításában legaktívabb települések idén újra indulhatnak a NAPKORONA BAJNOK címért! Nyeremények: ingyen tetőszigetelés egy önkormányzati épületre, valamint egy komlpett napkollektoros rendszer. A részletekről a Napkorona Bajnokság oldalán tájékozódhat.

A legjobbak a díjak mellett bemutatkozhatnak az ünnepélyes, sajtótájékoztatóval egybekötött díjátadón, amelyet 2016 tavaszán rendezünk meg.

Legyen büszke települése eredményeire, nevezzen és nyerjen!