A rizstermesztés melléktermékeiből fenntartható hőszigetelő anyagok

  • Dátum
  • Helyszín
    online
  • Részvételi díj
    ingyenes

EUKI SURF projektünk ebédszünet idején tart rövid webináriumot: hogyan használhatjuk a rizsszalmát, rizspelyvát fenntartható épületfelújításra? A Ricehouse egyik alapítója osztja meg tapasztalatait ezzel természetes építőanyaggal és a Clever Cities projekttel kapcsolatban, amelyben Lombardiában újítottak fel önkormányzati bérlakásokat ezzel a fenntartható technológiával.

Az EU célja, hogy az épületek felújítási aránya érje el az évi 3%-os arányt. Emellett egyre nagyobb az igény az épületek fenntartható felújítása és a természetes építőanyagok iránt. A fenntarthatósági célok is ezt diktálják, továbbá, ha nem akarjuk, hogy az építőipar nem újra-hasznosítható és nem lebomló hulladékaiba fulladjunk, szintén a természetes építőanyagok felé kell fordulnunk. A francia kormány például előírta, hogy 2022-re minden államilag finanszírozott épület 50%-ban bioalapú anyagokból készüljön.

Második EUKI SURF online szakmai ebédünkön Alessio Colombo, a Ricehouse vezérigazgatója és társalapítója megosztja velünk a CLEVER Cities projektnek és e természetes technológiának a tapasztalatait, sikereit, nehézségeit és tanulságait. A CLEVER Cities projekt keretében Lombardia régió tulajdonában lévő négy sokemeletes szociális lakóépület felújítását végezték el. A teljes homlokzatot rizspelyva felhasználásával újították fel. Allessio Colombo betekintést nyújt abba, hogy a rizspelyva használata hogyan jelentett megoldást a fenntarthatósági kérdésekre, valamint a finanszírozási kihívásokra.

Az előadást követően a résztvevők megoszthatják gondolataikat, és kérdéseket tehetnek fel.

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjük, regisztráljon ezen a linken.

A regisztráltak számára az esemény előtt 1 nappal küldjük el a csatlakozáshoz szükséges zoom linket.

 

Az EU Renovation Lunch (szakmai ebédszünet) egy új online formátum, amely az egész EU-ból összehozza a helyi és regionális önkormányzatokat és a további érdekelteket. Nyílt, informális teret biztosít a felújítás megvalósításával kapcsolatos legjobb gyakorlatokról, tanulságokról és nehézségekről való eszmecserére, valamint együttműködési és támogatási partnerek felkutatására.

Az EUKI SURF projektet, amelyet az Európai Éghajlatvédelmi Kezdeményezés (EUKI) finanszíroz, a Deutsche Umwelthilfe (DUH), az Energiaklub és az Ae3R valósítja meg, és célja, hogy a kapacitásépítés és a csereprogramok erősítése révén fenntartható mélyfelújításokat kezdeményezzen az önkormányzatok körében. Fő elemei egy egymástól való tanulási program, online képzési sorozat és transznacionális hálózati tevékenységek.