Klímakérdések és válaszok képzés

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége megbízásából hatnapos klímaadaptációs képzést tartottunk önkormányzati szakemberek számára.

Az Energiaklub feladata a szakmai program összeállítása, megszervezése, valamint megvalósítása volt. A 2017. december 12. és 2018. február 21. között szervezett 3*2 napos képzésen polgármesterek, alpolgármesterek és környezetvédelemmel foglalkozó szakemberek vettek részt.

A tréning célja, hogy a települések időben felkészülhessenek a klímaváltozás káros hatásaira. A megvalósított képzés folyamán a résztvevők elsősorban saját településük problémáinak megoldására összpontosítottak, konkrét, településükre szabott intézkedéseket dolgoztak ki a környezeti változásokra való felkészülés érdekében. A képzés során helyi, példamutató kezdeményezéseket is meglátogathattak a résztvevők.

A tréningen megszerzett ismeretek abban segíthetik az önkormányzatokat, hogy helyi szintű terveket, stratégiákat tudjanak készíteni és alkalmazkodni tudjanak a várható változásokhoz.