Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv Szeged számára

Az Energiaklub elkészíti Szeged MJV számára a jelentős, 40%-os kibocsátás-csökkentéshez és éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodáshoz szükséges lépések tervét tartalmazó SECAP-ot.

Szeged elkötelezte magát az éghajlatvédelem és a fenntartható energiagazdálkodás iránt, melynek keretében, 2017-ben csatlakozott a megújult Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetségéhez, és szakmai partnert keresett a város Fenntartható Energia- és Klíma Akciótervének (SECAP) elkészítéséhez.

Az Akcióterv célja, hogy segítse a döntéshozók munkáját, támpontot adjon a város energetikai beruházásaihoz, melyeknek köszönhetően 2030-ig 40%-os kibocsátáscsökkentés valósítható meg. A 2030-ra kitűzött célok elérésének érdekében javaslatokat fogalmaz meg az energiahatékonyság javítása, a megújuló energiaforrások hasznosítása és az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás kapcsán.

A munkát kiegészítette a SECAP egyes, elsősorban szemléletformálással kapcsolatos intézkedéseinek megvalósítása érdekében egy projekt megalapozó tanulmány elkészítése, mellyel a város a Környezet- és Energia Operatív Program keretében kíván forrást szerezni.