EU Peers: Európai szakemberek az integrált lakásfelújítási szolgáltatásokért

Az EUPeers projekt célja, hogy támogassa az Integrált Otthonfelújítási Szolgáltatások (Integrated Home Renovation Services - IHRS) fejlődését, amelyek kulcsfontosságúak a lakossági energetikai felújítások fellendítéséhez. A projekt hozzájárul az egyablakos épületenergetikai tanácsadói modellek fejlődéséhez, és indulási támogatást nyújt a kialakulóban lévő szolgáltatások számára.

Az EUPeers egy európai szintű, legalább 615 tagból álló szakmai közösségbe fogja össze az otthonfelújítási tanácsadói szolgáltatókat. A közösséghez való csatlakozásnak különféle módjai között mindenki megtalálhatja a számára legelőnyösebbet. Ezt 7 közösségi platform segíti elő, amelyek közül 6 a résztvevő országokban jön létre (Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Lettország, Magyarország, Írország), egy pedig a többi uniós ország számára.

A projekt keretein belül legalább 45 nemzeti és európai szintű találkozó  kerül megszervezésre tudásmegosztás és együttműködés céljával. Az online tudástár és a szakértői együttműködést segítő digitális eszköz kifejlesztésén kívül a projekt 3 típusú, 34 alkalomból álló részletes kapacitásépítési lehetőséget is kínál.

A keretfeltételek javítását európai és nemzeti szakpolitikai javaslatok kidolgozásával, 7 nyilvános szakpolitikai és 12 érdekeltek közötti párbeszéd elindításával ösztönzi a projekt. Az önkormányzatok bevonására irányuló kampány 150 helyi önkormányzatot céloz meg Európa-szerte, hogy támogassák az Integrált Otthonfelújítási Szolgáltatások bevezetését a területükön.

Az EUPeers erős hatást gyakorol a közösségen belül és kívül, és adatalapú bizonyítékokkal támasztja alá a mozgalom eredményeit és az Integrált Otthonfelújítási Szolgáltatások szükségességét.

Projekthírek:

A projektpartnerek megtartották projektindító találkozójukat a Berlin melletti Netzebandban. 

 

Az EU Peers projekt (101120790 LIFE22-CET-EU Peers) az Európai Unió Life programjának támogatásával valósul meg.