Fókuszban az önkormányzatok az EnPover projekt első lépésében

Kezedtét vette a 2021. márciusáig tartó "EnPover - Önkormányzatoknak szóló alacsony költségű energiahatékonysági intézkedések az energiaszegénység csökkentése érdekében" című nemzetközi projektünk. A program első lépésében hazai, az energiaszegénység csökkentése iránt elkötelezett önkörmányzatokat jelentkezését várjuk.

A projekt során önkormányzati döntéshozókból és szakemberekből álló, nemzetközi (lengyel, német, magyar), kommunikációs fórumot hozunk létre. Ennek célja, hogy összegyűjtsük az alacsony költségű energiaszegénység mérséklését célzó jó gyakorlati példákat és tapasztalatokat. A projekt egyedülálló lehetőséget biztosít minden magyar energiaszegénységgel küzdő önkormányzat számára, aki fel szeretnék térképezni a saját területükön is alkalmazható, olcsó energiahatékonyságot és takarékosságot, ösztöntő gyakorlatokat. 

Az energiaszegénység felszámolását gyakran nagymértékben hátráltatják a szűkös anyagi források, azonban az EnPover projekt pont ezt a problémát hivatott kiküszöbölni. A projekt keretében lebonyolított a hazai és külföldi workshopok és terepszemlék új impulzusokkal és tapasztalatokkal kecsegtetnek. Az önkormányzati és szakmai kapcsolatok kiépítésén és megerősítésén túl a lakosság élethelyzetének és életkörülményeinek javítását is magukban hordozzák.

Ideje cselekedni, ideje EnPover önkormányzattá válni! 

Az érdeklődő önkormányzatok jelentkezést a [email protected] e-mail címen várjuk . A projekt részletes leírása a linkre kattintva elérhető.


Ha véleményed vagy kérdésed van, írj a bejegyzés szerzőjének!
Csontos Csaba [email protected]