Szektorelemzés a hazai megújulóenergia-piacról 2009-2010

2008 végén jelent meg az első szektorelemzés "Megújuló Energia Magyarországon - Helyzetelemzés 2008" címen. A kiadvány részletesen elemzi a megújulókkal kapcsolatos hazai szabályozást, az egyes technológiák elterjedtségét,az adott év beruházási összegeit, vizsgálja a vártható trendeket. A 2009/2010-es elemzés elkészítésével friss, mélyrehatóbb információval, a két év eseményeiről naprakész adatokkal látjuk majd el az érdeklődőket.

Típusa:

Szakértői munka

Cél:

Kétévente megjelentetni egy olyan elemzést, amely naprakész információkat tartalmaz a hazánkban a megújuló energiapiacra belépni kívánók számára. A kiadvány segítségével nem csak eligazítást, hanem ösztönzést is kívánunk adni a piaci szereplőknek.

Célcsoport:

Hazai és külföldi befektetők, befektetői csoportok, befektetési és kereskedelemfejlesztési szervezetek, külföldi energiaügynökségek, hazai és európai uniós döntéshozók, megújuló energiaforrásokkal foglalkozó szakértők, oktatási intézmények, civil szervezetek

Leírás:

2008 végén jelent meg az első szektorelemzés "Megújuló Energia Magyarországon - Helyzetelemzés 2008" címen. A kiadvány részletesen elemzi a megújulókkal kapcsolatos hazai szabályozást, az egyes technológiák elterjedtségét, az adott év beruházási összegeit,  vizsgálja a vártható trendeket. A 2009/2010-es elemzés elkészítésével friss, mélyrehatóbb információval, a két év eseményeiről naprakész adatokkal látjuk majd el az érdeklődőket.A 2009/2010-es Helyzetelemzés kitér majd a legfrissebb megújulóenergia termelési és felhasználási adatokra, elemzi a jogszabályok alkalmazását és az elmúlt időszakban bekövetkezett jogszabályi változásokat, bemutatja az aktuális pályázati lehetőségeket, valamint szakértőkkel folytatott interjúk alapján technológiánként elemzi az aktuális helyzetet és kitekintést ad a következő évre.
A kiadvány várhatóan 2011. elején jelenik meg.