RE-SEEties - Erőforrás. Újragondolva. Újratervezve.

Az erőforrás-hatékonyság kiemelt tématerület a dél-kelet európai régió szakpolitikájában. A mértéktelen energiafogyasztás, a gyakran ellenőrizetlen hulladéktermelés, valamint a koordinációs intézkedések és a felhasználói tudatosság hiánya miatt olyan megoldásokat kell találni, amelyekkel a rendelkezésre álló erőforrásokat az eddigieknél hatékonyabban lehet hasznosítani.

Leírás:

A közösségeknek mind helyi, mind regionális szinten kiemelt szerepe van az erőforrás-hatékonyság ösztönzésében. A RE-SEEties projekt ennek megfelelően az önkormányzati szereplők számára nyújt segítséget abban, hogy a városvezetés megfelelő eszközöket használva segítse az erőforrások minél gazdaságosabb felhasználását. A RE-SEEties projekt két fő területet céloz meg, méghozzá integrált megközelítésben: nevezetesen az energiahatékonyságot és a hulladékkezelést. Rávilágít az energiafogyasztással, illetve a hulladékkezeléssel kapcsolatos kihívásokra és lehetőségekre, valamint ezek egymásra gyakorolt kölcsönhatásaira.

A 2 éves RE-SEEties projekt célja, hogy hatékonyabbá tegye a városok erőforrás felhasználását 8 délkelet-európai önkormányzat és számos szakmai intézmény együttműködésének keretében. A tevékenység fontos részét képezi az erőforrás-hatékonysággal kapcsolatos jó gyakorlatok összegyűjtése, tudástárak létrehozása. A kidolgozott módszertanokat, tervezési és technológiai megoldásokat minden település a saját igényeire szabva hasznosíthatja.

A projekt honlapja: http://www.re-seeties.eu/