Klímastratégiai képzési koncepció és tananyag készítése

Az Energiaklub megbízást kapott megyei klímastratégia készítési képzési koncepció és a részletes képzési háttéranyag kidolgozására.

A Klímabarát Települések Szövetsége megvalósításában „Klímastratégia kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás” című kiemelt KEHOP projekt zajlik a hazai, területi és települési éghajlatvédelmi törekvések módszertani támogatása érdekében. A projekt keretében elkészült klímastratégia készítési módszerek használatára a megyei önkormányzatokat és egyéb megyei szereplőket 2 napos képzések keretében készítik fel 2017 folyamán. Az Energiaklub megbízást kapott a képzési koncepció és a részletes képzési háttéranyag, valamint kapcsolódó interaktív feladatok kidolgozására.

A tananyag főbb részei: éghajlatváltozás jelensége és jelentősége, várható tendenciák Magyarországon, mitigációs és adaptációs helyzetértékelési módszerek, alkalmazkodás területei és lehetőségei, klímastratégia készítés módszertana, szemléletformálási lehetőségek.