Getting closer – Information / Interaction / Involvement / Influence

A projekt célja modern kommunikációs módszerek és eszközök használatának a bevezetése és alkalmazása, érthetőbb és hatékonyabb kommunikáció kialakítása. A projekt lehetőséget biztosít az Energiaklub célcsoportjának pontosabb meghatározására, személyesebb üzenetek kialakítására és párbeszédek kezdeményezésére.

Az Energiaklub az egyetlen környezetvédő szervezet Magyarországon, amely 1990-es alapítása óta, kizárólag energiával kapcsolatos területeken dolgozik. Küldetésünk, hogy kutatásainkkal, képzéseinkkel és széles körű kommunikációval mind az energiát termelők, mind a felhasználók, vagy éppen a politikai döntéshozók másként viszonyuljanak az energiához.

Az Energiaklub kommunikációs stratégiájában megfogalmazott célok elérése érdekében, a szervezett ismertségének és beágyazottságának növelése mellett, az Energiaklub következő tevékenységeket valósítja meg a projekt keretében:

  • Átlátszó oknyomozó portállal együttműködés energetikával kapcsolatos korrupciós ügyek feltárása és az ügyeket bemutató újságcikkek megjelentetése
  • rádió műsor indítása környezet- és klímavédelem témában
  • dél-dunántúli civil szervezetekkel az együttműködés folytatása, online információs kampány és energiával kapcsolatos előadások, filmvetítések, kerekasztal-beszélgetések szervezése   

A projekt az Open Society Foundations támogatásával valósul meg.