ÚTMUTATÓ-Hazai önkormányzatok jó gyakorlatai klímatudatos településfejlesztéshez

Győri Kata, Pej Zsófia, Magyar László

MULTIPLY projektünk workshop sorozata alatt, résztvevő önkormányzataink előadások és személyes terepbejárások során osztották meg egymással, hogyan igyekeznek érvényesíteni a klímatudatos szemléletet településük fejlesztése során. A bemutatott jó példákat az Energiaklub kiadványban összesítette, mely útmutatással szolgálhat olyan hazai önkormányzatoknak, akik igyekeznek településüket a jelenlegi és a jövő generáció számára  is élhetővé tenni.

Az útmutató az önkormányzatok 11 megvalósult intézkedéseinek céljait, megvalósításuk részletes lépéseit, azok mért hatásait mutatja be, emellett levonja a végrehajtás alatt tapasztalt tanulságokat és gyakorlati megoldásokat javasol a különböző területeken felmerülő kihívásokra.

Az útmutatóban Ajka, Budapest 13. kerülete, Budaörs, Répceszemere, Sopronkövesd és Szarvas esettanulmányait mutatjuk be, az alábbi 6 témakörben:

  1. Integrált településtervezés
  2. Finanszírozás
  3. Monitoring
  4. Energiatervezés és fenntartható területhasználat
  5. Fenntartható közlekedés és területhasználat
  6. Partnerség és kommunikáció

Amennyiben igényelne az útmutató nyomtatott példányából, írjon a [email protected] e-mail címre, az igényelt példányszám megjelölésével.