Közösségi akció támogatja az önkormányzati klíma-célok megvalósítását Zuglóban

Az energiaközösségek témája egyelőre még nagyon új Magyaroroszágon de egy egyszerűbb formájának most Te is részese lehetsz! Zuglóban a közösség erejével próbálják a kerékpáros közlekedést elterjeszteni, ezáltal csökkentve a közlekedési eredetű légszennyezést és üvegházgáz kibocsátást.

A helyi önkormányzatok számos kihívással szembesülnek a klímacéljaik megvalósításakor: pénzügyi korlátok, a speciális képzettséggel rendelkező munkatársak hiánya, valamint sokszor a helyi közösségek megfelelő tájékoztatása sem halad az ideális ütemben. Mindezek miatt kétségessé válhat az a sokak által már felvállalt cél: hogy 2030-re 40%-kal csökkentsék az üvegházhatású gáz kibocsátását.

Az ENES-CE projekt keretében a helyi közösségek által szélesebb körben ismert és elfogadott klímastratégia/SECAP intézkedéseihez illeszkedve a közösség erejével hajtunk végre helyi akciókat. Zuglóban az egyik ilyen akciót az Energiaklub támogatja, ennek keretében megvalósul az AZTA! Közösségi Tér és kapcsolódó közösségi létesítmények energiahatékonysági fejlesztése, kialakítunk egy közösségi kerékpár-tárolót és a kölcsönző használati rendjét.  Az élményeket és tapasztalatokat egy kisfilm is bemutatja majd, de legjobb, ha személyesen is bekapcsolódnak az érdeklődők, megismerik a közösségi akciók hangulatát és kedvet kapnak saját célok megvalósítására.

Az első lehetőség a bekapcsolódásra december 10. 9:00 óra és 12-én 17:00 óra közt van, az alábbi programmal:

  • sitt pakolása a konténerbe,
  • takarítás, tisztítás,
  • vakolás - ahol kell
  • festés, mázolás.

Mindeközben:

  • meleg tea, szendvicsek,
  • baráti beszélgetések,
  • jó zene a háttérben.


Ha véleményed vagy kérdésed van, írj a bejegyzés szerzőinek!
Magyar László [email protected]
Pej Zsófia [email protected]