Zöld közbeszerzés: hatékony eszköz az éghajlatvédelemben

2016 őszén zárult le a Green ProcA, Közbeszerzés zöldebben projektünk, melyben 7 európai országgal közösen vett részt az Energiaklub. A projekt célja az volt, hogy megismertesse az önkormányzatokkal a zöld közbeszerzés alapjait, előnyeit, és rávilágítson arra, hogy a jelenben meghozott jó beszerzési döntések hosszú távon mindenképpen pozitív eredményt hoznak.

Néhány számadat a nemrég zárult projekt eredményeiből: közel 90 képzés a zöld közbeszerzésről, 400 konzultáció, 40 mintaprojekt Európa-szerte, éves szinten 26 ezer tonnával kevesebb CO2-kibcsátása zöld közbeszerzési projekteknek köszönhetően.

Persze nem csak számokkal írhatók le a történések. Büszkék vagyunk a nemzetközi zöld közbeszerzési versenyben elért magyar sikerre  , és büszkék vagyunk minden hazai önkormányzatra, akik példaértékű beruházásaikkal , mintaprojektjeikkel hozzájárulnak Magyarország CO2-kibocsátásának csökkentéséhez.

Bízunk benne, hogy a képzésekkel, beszélgetésekkel, személyes tanácsadással sikerült valamelyest zöldebb irányba terelni az önkormányzatok beszerzéseit. Ha nem jutott el képzéseinkre, töltse le az előadások anyagait a Green ProcA weboldaláról!

Mindenkinek köszönjük, aki hozzájárult a projekt sikereihez!

Nemzetkozi_dijazottakGPP.jpg


Ha véleményed vagy kérdésed van, írj a bejegyzés szerzőjének!
Király Zsuzsanna [email protected]