Közlemény az adó 1 % felajánlásokról

Sajtóközlemény az adófizető állampolgárok által 2020-ban az Energiaklub Szakpolitikai Intézet Módszertani Központ számára felajánlott személyi jövedelemadók 1 százalékának felhasználásáról.

2020-ban az adófizetők – számukra az 1996. évi CXXVI. törvény keretében biztosított lehetőséggel élve – 199.241 forintot ajánlottak fel az Energiaklub Szakpolitikai Intézet Módszertani Központ egyesület számára, mely felajánlást ezúton kívánjuk megköszönni.

Törvényi kötelezettségünknek eleget téve (Szf.tv.4.§.) ezen sajtóközleményben tesszük közzé, hogy a felajánlott összeget milyen célra fordítottuk.

A közép-európai középületek általános energetikai állapota meglehetősen kedvezőtlen, ugyanakkor ahhoz, hogy az EU energiahatékonysági iránymutatási és az ezek kapcsán életbe lépő szabályok célt érjenek, elengedhetetlen, hogy a középületek fenntartói megértsék és alkalmazni tudják ezeket, forrást tudjanak teremteni a felújítások, szigorúbb követelmények szerinti beruházások megvalósításához. Ennek a célnak az eléréséhez nyújtottunk segítséget online eszközökkel, képzésekkel és szakmai módszertanunk kidolgozásával.