15 éves az Energia Klub

„Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az Energiaklub az energiával foglalkozó civil szervezetek között ebben a közép európai régióban központi szerepet tölt be. 15 év alatt igazi - európai értelemben is - hatékonyan működő, nagybetűs NGO-vá nőttük ki magunkat.” – mondta Ámon Ada az Energiaklub vezetője, a szervezet 15. születésnapján tartott ünnepségén.

Az Energiaklub munkatársai azért dolgoznak, hogy 2030-ra Magyarországon és Európában fenntartható, és tiszta energiagazdálkodás valósuljon meg. Munkájukkal egy olyan világhoz kívánnak hozzá járulni, amelyben az emberek tiszta környezetben élnek, és helyi forrásokon alapuló, több lábon álló energiarendszerek segítségével hozzák létre a szükséges energiát.

Szerintük az intelligens energiatermelés és –felhasználás a környezeti szempontokat is kiemelten figyelembe veszi, hiszen civilizált társadalom enélkül hosszú távon nem létezhet.

Az ünnepségen A Nap Hőse díjat nyújtották át azoknak, akik a legtöbbet tették az Energiaklub célkitűzéseiért. A díjazottak névsora: Agócs Tibor, aktivista, Bihari László újságíró, az E-misszió Egyesület, Faragó Tibor, a KVVM EU és nemzetközi főcsoportvezetője, Fazekasné Czakó Ilona, a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat energetikusa, Kaderják Péter, docens, a Magyar Energia Hivatal korábbi főigazgatója, Lénárt István aktivista, Linszter Ervin, egyéni vállalkozó, a Naplopó Kft., Schiffer András, a TASZ ügyvivője, Simon Ildikó, szervezetfejlesztő, a Soros Alapítvány, a Zöldtech magazin.