Gyerekek a közösségért, a környezetért

A Társadalmi szolidaritás program keretében pályázatot írt ki középiskoláknak a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma. A pályázat a felnövekvő nemzedékek szemléletváltását kívánja segíteni, főleg a szűkebb és tágabb környezetükhöz, a rászorulókhoz, és a közjóhoz fűződő viszonyuk területén.

A program lényege, hogy a 9-12. évfolyamon tanuló diákok (pedagógus vezetésével) egyénileg vagy csoportosan, személyenként minimum 30 óra közösségi szolgálatot vállaljanak és teljesítsenek tanórán kívüli foglalkozás keretében.

A pályázat támogat minden szociális és közösségi célokat szolgáló, helyi igényeknek megfelelő kezdeményezést. Megpályázható program például a közintézmények, közterületek állagmegóvását szolgáló tevékenység, így a kerítésfestés, parkrendezés, faültetés, építés, javítás, vagy takarítás. A pályázaton iskolák önkormányzatokkal és civil szervezetekkel közösen is indulhatnak.

Ha iskolájuk valamilyen energiahatékonysági munkát végezne az iskolában, vagy közeli szociális intézményben (pl. nyílászárók szigetelése) az Energiaklub szívesen segít ötletekkel a kivitelezésben.

A pályázat kiírása itt érhető el.

Pályázat beadási határideje 2011. január 31.

További információ vagy együttműködés esetén írjon a [email protected] címre.