Powerpoor projektünk a stuttgarti Urban Futures konferencián!

A POWERPOOR részt vesz az éves Urban Future konferencián, amely az urbanisták széles körét hozza össze. Idén a konferenciára a németországi Stuttgartban kerül sor 2023 június 21-23 között. Olyan városfejlesztők, politikusok, vállalkozók és szakértők vesznek részt rajta, akik a városok fenntarthatóságáért dolgoznak. Munkatársunk, Vedrődi Melinda is előadást tart a projekt magyarországi tapasztalatairól.

Június 21-én az egyik Powerpoor projektpartner, ICLEI Europe az energiaválság kezeléséről és a széndioxid kibocsátás csökkentéséről szóló szekciót vezet. Mivel az energiaárak az egekbe szöktek, egyre többen küzdenek az energiaszámlák kifizetésével. Már a közelmúltbeli drasztikus áremelések előtt is mintegy 35 millió európai nem tudta megfelelően melegen tartani otthonát. Sürgősen megoldásokra van szükség, és az önkormányzatok fontos kapcsolattartó pontnak tűnnek az nehéz helyzetben lévő polgárok számára.

Ezen az interaktív ülésen megvitatjuk és a gyakorlati szakemberektől megtudjuk, hogyan lehet a városok energiaszegénységének kezelését a megújuló energiaforrások stratégiai fellendítésére használni. A résztvevők megvitatják, hogyan lehet ösztönözni az energiaszegény polgároknak szánt támogatási programok adaptálását, és ezzel egyidejűleg növelni a megújuló energiaforrások elterjedését az európai városokban. Az előadók:

  • Eleni Kanellou, kutató, Athéni Műszaki Egyetem (POWERPOOR koordinátor)
  • Cynthia Zurita, a S317 Consulting tanácsadója
  • Naomi C. Hanakata, adjunktus, várostervezés szakon a Szingapúri Nemzeti Egyetemen
  • Vedrődi Melinda, az Energiaklub projektmenedzsere & Suhajda Erik, az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatója
  • Vasilios Roussaki, a görög Halki város alpolgármestere

A beszélgetést Arthur Hinsch, az ICLEI Europe klímapolitikai és energiaügyi munkatársa moderálja.

További információ a konferenciáról és jegyvásárlás: https://urban-future.org/event/stuttgart-23/


Ha véleményed vagy kérdésed van, írj a bejegyzés szerzőjének!
Szabó Melinda [email protected]