Ámon Ada

elnök

Okleveles közgazdász vagyok. Az elmúlt két évtiezdben az Energiaklub igazgatója voltam. Emellett dolgoztam a londoni székhelyű International Institute for Energy Conservation (IIEC) konzulenseként, a CEE Bankwatch (Bankfigyelő Hálózat) energia koordinátoraként, és az Európai Parlament Zöld Frakciójának energia tanácsadójaként. 2004 és 2008 között tagja voltam az Országos Környezetvédelmi Tanácsnak, valamint számos kampány és nemzetközi program igazgatótanácsának is.

Nemzetközi koprodukcióban készülő kiadványok magyar szerzője, és számos szervezet névadója voltam. Publikációim leginkább az energiapolitikai döntéseket elemzik, vagy illetik kritikával. Sok éves áldozatos munkánknak hála, mára az Energiaklubot az energiaügyek avatott szakértőjének tartják.

2015. júniusától nemzetközi klímapolitikai feladatokat látok el Berlinben: a fenntartható fejlődéssel foglalkozó, nemzetközi E3G szervezet részére végzek szakértői munkát. Feladataim között szerepel a G20 országcsoport energiahatékonysági és finanszírozási gyakorlatának alakítása. Vezető tanácsadóként továbbra is segítem az Energiaklub munkáját.