Király Zsuzsanna

energiahatékonysági szakértő

Jogi szakokleveles mérnök vagyok. 2004 óta vagyok az ENERGIAKLUB munkatársa, előtte három évig önkormányzati környezetvédelemmel foglalkoztam. Munkámban a legfontosabb küldetésnek azt tartom, hogy az energiahatékonyság, fenntartható energiagazdálkodás, tudatos energiafogyasztás elvont és sokszor bonyolult tényei, összefüggései hétköznapi valósággá, praktikus, alkalmazható gyakorlattá váljanak. Ehhez a lakossági szemléletformálás, a téma iránti érzékenység megteremtése csak az első lépés. Folyamatosan szükség van az ismeretek átadására, képzésekre, adatbázisokra, tudástárak létrehozására, az energetika szereplői közti kapcsolat megteremtésére.

Az Energiaklubnál eltöltött idő alatt számos – a szervezet életében is kiemelkedő – lakosságnak, önkormányzatoknak szóló hazai és nemzetközi projektben vettem részt. A „Lakcímke”, a „Küszöbön a felújítás!”, a „Mérd magad!” vagy a „Csekkcsökkentő” mind olyan projektek, amelyek tudásanyaga – bízom benne – sokak hasznára vált, ugyanakkor szakmailag, együttműködési és projektmenedzsment szempontból személyesen is sokat tanultam belőlük.

Hála a médiaszereplések, tanulmányok, oktatások és előadások hosszú listájának, mára a hétköznapi energiahatékony megoldások mindenki számára elérhetők és érthetők.