Hiteles információs oldal Paksról

A paksi atomerőműben építendő két új blokk ügye mindannyiunk ügye. A társadalom kontrollszerepe alapvető a kérdésben. Ezért az Energiaklub létrehozott egy olyan felületet, ami lehetővé teszi az új blokkokkal kapcsolatos információk nyilvánosságra hozatalát. A www.pakskontroll.hu a tények feltárására és dokumentálására vállalkozik.

A paksi atomerőműben építendő két új blokk ügye mindannyiunk ügye. A társadalom kontrollszerepe alapvető a kérdésben. Ezért az Energiaklub létrehozott egy olyan felületet, ami lehetővé teszi az új blokkokkal kapcsolatos információk nyilvánosságra hozatalát. A www.pakskontroll.hu a tények feltárására és dokumentálására vállalkozik.

Elérhető lesz itt az összes, a Paksi Paktumhoz köthető, kiperelt, megszerzett információ, valamint az ezekből készített elemzések, összefoglalók. Az elemzésekben megvizsgálják az intézményi- és jogi hátteret (hazai és nemzetközi színtéren is), pénzügyi folyamatokat, a döntéshozatali mechanizmusokat. Szó lesz arról is, hogy egyáltalán szükség van-e Paks2-re, milyen alternatívák jöhetnek szóba; hogy mennyibe is kerül Paks2, és milyen problémákra lehet bukkanni a beruházás során.

Nem mindegy, lesz-e Pakson két új blokk vagy sem. Hiába látszik úgy, hogy a kérdés már eldőlt, valójában a fontos kérdések továbbra is nyitva vannak. Hogy ezekre válaszokat adhassunk, ahhoz hiteles információk kellenek. Ezeket nyújtja a www.pakskontroll.hu.