Európai kontextusban az energiaszegénységről

Február első heteiben nem csak a híres Berlinale filmfesztivál miatt volt érdemes a német fővárosra figyelni. Szerény, de annál hasznosabb esemény zajlott a Berliner Energieagentur termeiben február 11-én: ekkor tartotta az EC-LINC (magyarul Csekkcsökkentő) nemzetközi konzorcium projektzáró on-line konferenciáját  “Fuel poverty and energy savings consultation for private households – Lessons learnt around Europe” címmel.

A konferencián a nemzetközi projekt legfontosabb számai és tanulságai mellett a téma szélesebb kontextusáról is informálódhatott a szakmai közönség.

Az Intelligent Energy Europe számos projektet támogatott az elmúlt években, amely a háztartások energiahatékonyságának növelését célozzák. Ezekről tartott szemléletes áttekintést Christophe Coudun az Európai Bizottság ESAME irodájának munkatársa.

A közelmúltban alakult Vulnerable Consumer Munkacsoport kutatási eredményeiről, az energiaszegénység európai értelmezéséről Lara Blake a DG ENER munkatársa, a téma elismert szakértője beszélt.

Nem tudott élőben csatlakozni? Nem maradt le semmiről! Az előadások és a konferencia felvétele elérhetők a projekt weboldalán.